Utjelovljenje spoznaje

četvrtak, 26.04.2012. - subota, 28.04.2012.
Bill Coleman_630

Tjelesno-plesna praksa utjelovljenja spoznaje fokusira se na isključivanje slika i misli iz mozga u želji za pokretanjem velikih grupa mišića u tijelu za pokret te umjesto toga fokusira se na unutarnje valove i lutajuće nesvjesne pokrete koji su prisutni u nama cijelo vrijeme, a sputani su okolinom. Polaznik/ca radionice, postavljajući svoje tijelo u prostor kao osjetljiv instrument, osluškuje i potiče prirodne pokrete u sebi, kroz cijelo tijelo, sve dok se prisilni naučeni pokreti ne potisnu, a unutarnji pokret ne zauzme sve segmente tijela. Ova tehnika je interesantna upravo zbog činjenice kako se može koristiti za poticanje kreativnosti u pokretu ali i drugim područjima izvedbi, a pogodna je za grupe izvođača koji traže novo iskustvo u stvaranju materijala za produkciju kao i za početnike.

Bill Coleman rođen je u Novoj Škotskoj 1961., a studirao je ples na Doreen Bird School of Theatre Dance u Londonu. Njegova profesionalna karijera započela je 1979. unutar Dublin City Ballet. Od tada, sudjelovao je i stvorio više od 60 djela i izvedbi unutar različitih svjetski poznatih kazališta i plesnih grupa kao što su: Laurence Lemieux, Jean-Pierre Perreault, Tere O’Connor Dance i dr. U New Yorku 1988. zaprimio je nagradu Jerome Foundation’s First Light Award za Baryshnikovu Drugu stranu. Od tada snima dokumentarce koji bivaju nagrađeni na festivalima Toronto Moving Pictures Festival of Dance on Film, Best Experimental Film na Toronto’s HOT DOCS i dr. Billovi radovi bili su prezentirani u Škotskoj, Italiji, Singapuru, Rusiji, Mongoliji i SAD-u, a trenutačno djeluje unutar Centre For Indigenous Theatre kao profesor. Sa suprugom Laurence Lemieux suosnivač je Coleman/Lemieux & Compagnie.

Radionica će se održavati 27. travnja od 18 do 20 sati, a 28. i 29. travnja od 10 do 14 sati. Cijena radionice je 250 kuna. Broj polaznika/ca je ograničen. Prijave možete slati do 26. travnja u 20 h na prostorplus@gmail.com ili 099 6036 633. Plaćanje radionice odvija se u uredu Udruge u petak, 27. travnja u 17.30 sati.

Organizator je Udruga za izvedbene umjetnosti Prostor Plus.


Povezano