Poboljšavanje kvalitete okoline

srijeda, 11.10.2017. - petak, 13.10.2017.
karlovac_zvijezda_630

KA-MATRIX organizira novu radionicu Reload – Mapiranje i urbano planiranje u okviru programa Nova kultura – Hibridni grad .017. Radionica se održava od 12. do 14. listopada u prostoru MUZA-e (Haulikova 22, 1. kat, Infoshop).

Radionicama Reload – Mapiranje i urbano planiranje želi se upoznati polaznike s osnovama planiranja i mapiranja urbanog prostora, te kroz vrlo pojednostavljenje metodologije arhitektonsko urbanističke prakse, smisliti projekte/instalacije u prostoru koje će privremeno poboljšati kvalitetu okoline u kojoj se nalaze s tendencijom širenja na sve strukture svakodnevnog života u gradskoj četvrti “Zvijezda”. Sama radionica će funkcionirati također kao vrsta umjetničkog performansa kojim će sudionici osvještavati prolaznike na određene kvalitete prostora u kojem se nalaze i žive. Program na analitički i istraživački način koristi metode umjetničko aktivističkog angažmana u prostoru kako bi povećao svijest građana o ponovnoj upotrebi kulturnog i javnog dobra o mogućnostima proizvodnje i distribucije programa u suvremenoj kulturi i umjetnosti kroz primjenu novih metoda i formata. 

Voditelj programa bit će karlovački arhitekt Luka Lipšinić

Sudjelovanje je otvoreno za sve zainteresirane građane/ke bez obzira na stručno predznanje. Prijave za radionice nisu obavezne, no svi koji žele sudjelovati trebaju kontaktrati organizatore na broj telefona 095 4446880 ili mail kako bi na vrijeme stigli pripremiti potreban materijal.


Povezano