Pivilion: produkcijske radionice web umjetnosti

Zagreb, MaMa
subota, 08.06.2024. - subota, 22.06.2024.

Umjetnička organizacija Format C poziva sve zainteresirane umjetnike_ce na seriju besplatnih teorijsko-praktičnih radionica o produkciji, kulturi, konzervaciji i distribuciji mrežne umjetnosti. Sesije drugog modula održavaju se 8. lipnja i 22. lipnja u prostorijama net.kulturnog kluba MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb).

Vodeći se postulatima digitalne autonomije i etičkog haktivizma, polaznici_e će učiti izrađivati vlastite mrežne galerije na niskobudžetnom hardveru, uz praktičan uvod u GNU/Linux serverske sustave, Git repozitorije, Tor i lokalne mreže. Radionica se sastoji od dva modula, pri čemu u prvom polaznici_e pripremaju i produciraju vlastite umjetničke radove, a u drugom uče o softverskom postavu mrežne galerije.

Radionica je prilagođena za početnike, no prikladna je i za napredan rad po želji. Polaznici_e mogu sudjelovati na pojedinačnom terminu po izboru ili svim terminima, a po završetku produkcije svoje digitalne radove mogu izložiti u online galeriji u sklopu Pivilion projekta.

Prijave za radionice vrše se putem online obrasca.

Više detalja o programu možete pronaći ovdje.


Povezano