Negotiating my bliss

nedjelja, 12.06.2011. - petak, 17.06.2011.
Mala Kline_500

Radionica će biti održana u sklopu  programa EDU&TD. Voditeljica je Mala Kline, a suradnici Anna Nowicka i Julian Hetzel.

Polaznici će se koristiti tehnikama i principima slikovnih prikaza i snova te ih primjeniti na vlastiti rad u fizičkom kazalištu. Radionica započinje istraživanjem slikovnih prikaza koji se razvijaju kroz tijelo i otkrivaju osobne teme karakteristične za svakog pojedinog sudionika. Ove se teme istražuju kroz pokret, glas i tekst. Tako se stvaraju kratke partiture pokreta s kojima se zatim polaznici igraju, slažu ih jedne na druge i jedne uz druge čime svatko stvara svoj vlastiti samostalni rad.

Mala Kline je slovenska performerica, plesačica i koreografkinja. Diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Sveučilištu u Ljubljani. Svoj rad u ovom polju započela je suradnjom s Iztokom Kovacem i Wimom Vandekeybusom. Njena najpoznatija scenska djela su Campo de’ Fiori (2004), Debut (2007) i nedavno premijerno prikazan The End (2009). Suosnivačica je i suprogramerka obrazovnog i istraživačkog plesnog programa Agon i sudirektor projekta mobilnosti za plesače Cimet. Suosnivačica je i suurednica serije knjiga Transitions.

Radionica je na rasporedu svakodnevno od 10 do 14 te od 15 do 18 sati. Otvorena je za sve koji vole slike, tijelo, riječi i kazalište. Participacija je 200 kn i 150 kn za studente.

U subotu, 18. lipnja od 15 sati održat će se otvorena prezentacija samostalnih radova polaznika, u polukružnoj dvorani Teatra &TD.

Prijave koje sadrže vaš CV i kontaktne podatke šaljite do 7. lipnja na edukultura.sc@gmail.com.Povezano