Pula Pride: Ćakule ne delaju fritule

Pula, više lokacija
subota, 22.06.2024.
FOTO: Proces, Facebook

Tijekom ovogodišnjeg Mjeseca ponosa, Povorke ponosa održat će se u četiri grada u Hrvatskoj! U subotu, 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe, održat će se prvi Pride u Puli pod geslom Ćakule ne delaju fritule.

Slogan Povorke namijenjen je “onima koji donose odluke i politike, onima koji provode te odluke, ali i zakone, poruka i javnoj administraciji, svima koji se trebaju odmaknuti od praznih riječi podrške prema pravoj akciji i provedbi zakona i uredbi kojima je osigurana jednakopravnost”, poručuju organizatori_ce iz udruge Proces.

Okupljanje sudionika_ca počinje u 18 sati na trgu Portarata, a povorka se centrom grada kreće do Comunità degli Italiani di Pola – Zajednice Talijana Pule, Circola, gdje će se održati službeni program Pula Pridea koji započinje u 20 sati.

U Circolu će nastupiti bend ŽEN, jedan od snažnijih queer feminističkih kolektiva koji u svoj umjetnički rad uključuju aktivizam, potiču na dekonstruiranje normi i izlazak iz okvira. Nakon benda slijedi nastup kolektiva Zbeletron koji će DJ nastupima zabaviti i rasplesati publiku, a večer zaključuje Nikola PezićDJ Pez, koji uvesevljava Procesovce već više od šest godina!

Više detalja o programu možete pronaći ovdje.


Povezano