Velesajam kulture u SC-u

srijeda, 12.12.2012. - subota, 15.12.2012.
Velesajam-kulture_630

Ovogodišnji Velesajam kulture donosi bogat program iz svih područja umjetničkog djelovanja. Tako će zagrebačkim Studentskim centrom kroz četiri dana prodefilirati preko 150 izvođača, a svoja će umijeća, znanja i talente predstaviti kroz 25 programa. 

Kazališni program ove godine nudi 10 naslova. Koreografi Roberta Milevoj & Tomislav Feller dolaze s predstavom Rachel & Sonny, mladi redatelj Vedran Hleb predstavit će svoj uradak Žena od prije, a Paolo Tišljarić s čak dva naslova: Čekaonica ili tragedija o napaćenomu narodu – predstava je koja okuplja mlade glumce iz regije te Interes prema surovome životu nestao je poput dima prema motivima iz kratkih priča Daniila Harmsa. Posjetiteli će moći pogledati i predstavu Čovjek od jastuka u režiji Morane Novosel, plesni projekt Brune Isakovića Zaziv, dok  kazališna udruga KUFER stiže s predstavom Bolest smrti redatelja Saše Božića.

Glazbeni program na svojim će plećima ponijeti netom oformljeni bendovi, no s već podosta sviračkog staža. Nastupit će: jazz glazbenici B’s FUNstellatio, indie rock sastav Londiner, indie bend Big Strip Gorila. Tu je i nezaobilazni Kset caffe – glazbeno zabavni program na kojem će se održavati prezentacija radionice zapadnoafričkih ritmova, karaoke, DJ programi i još neka iznenađenja.

Program Filmskih mutacija – festivala nevidljivog filma, pod nazivom Slika katarze također će nam se pridružiti na 9. Velesajmu kulture, kao i nekoliko samostalnih filmskih naslova, od kojih izdvajamo kultne Plan 9 from Outer Space i Night of the Living Dead.

Za sve ljubitelje novih tehnologija, I´MM lab, pripremio je radionicu Biohacking vs Biopunk, a za zaljubljenike u stih tu je Književni salon koji će ugostiti mladog pjesnika Aleksandra Hut Kona.

Internetski magazin pop kulture Ravnododna.com i udruge Jedna nova poruka predstavit će svoj rad, a u programu Otvorena redakcija kroz dvosatnu će raspravu prošetati temama koje dotiču sadržajni i formalni modus operandi specijaliziranog medija u internetskom prostoru kao i trenutnu poziciju nezavisnih kulturnih medija i projekata u Zagrebu i Hrvatskoj.

Ulaz na sve programe je besplatan. Sve informacije o programu i sudionicima potražite ovdje.


Povezano