U potrazi za zadovoljenjem

utorak, 27.09.2016. - četvrtak, 29.09.2016.
bcc_630

Zamišljena kao sredstvo povezivanja fragmentirane i često izolirane umjetničke scene koja djeluje u području izvedbenih umjetnosti na Balkanu, platforma Balcan Can Contemporary svoj petogodišnji rad privodi kraju trodnevnim programom, dovodeći u Rijeku tri zanimljive predstave istaknutih međunarodnih autora i izvođača.

U srijedu 28. rujna u OKC Palach dolaze ljubljanski Kradljivci slika/Tatovi podobTehnoburleska koja se kroz zaglušujuću buku medijskih slika izruguje krutosti društvenih uloga koje se nepravedno smatraju normativnima. Predstava počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

U Rijeci gostuje jedan od najpriznatijih izvedbenih kolektiva današnjice, berlinska skupina Showcase Beat le Mot. U suradnji s HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci, kolektiv će u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku izvesti predstavu Nazisupermenschen-Strava uobičajenog, koja uz obilje surovog humora i sarkazma prati četvoricu Nadljudi u putovanju vremenom radi pripreme svijeta na dolazak nacizma. Predstava će se održati u četvrtak i petak, 29. i 30. rujna, s početkom u 19.30 sati, a ulaznice se osim na blagajni kazališta mogu kupiti i u HKD-u, sat vremena prije početka izvedbe.

Program završava interaktivnim audio-ambijentalnim performansom Protok žudnje redatelja Bojana Đorđeva, kojim će posjetitelji biti odvučeni u putešestviju gradom uz glasovno vodstvo nekoliko likova iz svjetske književnosti, ujedinjenih u potrazi za zadovoljenjem – seksuаlnim, intelektuаlnim, egzistencijаlnim. Izvedbe će se održati u petak, 30. rujna, s početkom u 20 sati, i trajat će do 23 sata. Početno stajalište ovog nesvakidašnjeg komada je caffe bar Voyager koji se nalazi preko puta riječkog željezničkog kolodvora, odakle će svakih petnaest minuta kretati nova izvedba za tročlanu publiku. Sudjelovanje je besplatno, a mjesto u rasporedu polazaka potrebno je rezervirati putem e-maila.

Više potražite na službenim stranicama Drugog mora.


Povezano