Tjedan ponosa

nedjelja, 09.06.2013. - petak, 14.06.2013.
LGBT_630

Program ovogodišnjeg Pride tjedna bit će održan na više lokacija, pod motom Nijanse ponosa. Svi programi unutar tjedna besplatni su, a omogućen je dijelom iz donacija građana.

Pride tjedan podijeljen je na lezbijski, pederski, bi, trans i queer dan, a neki od sadržaja, poput šestih Mama u MAMI, već su tradicionalni, dok postoji i niz novih zanimljivih programa, među kojima će zasiguran interes polučiti projekcije pravih lezbijsko-feminističkih pornića ili pak lezbijski speed dating. Uz to posjetitelji mogu pogledati i predstavu Dramske skupine Korak Iskorak, a Zagreb Pride predstavit će i svoje novo izdanje Queer u Europi te se zabaviti na pet besplatnih partija u AKC-u Medika. U skladu s identitetskom tematikom održat će se i tribine o bi i trans identitetima, kao i o bivanju mladom LGBT osobom u Hrvatskoj.

“Budući da je u našim školama zabranjeno učiti o spolno odgovornom ponašanju, rodu, seksualnoj orijentaciji, homo/transfobiji, biseksualnosti, zdravlju, ovogodišnji Pride Week idealno je mjesto da naučimo sve to što generacije školovane za vrijeme ministara Vlatka Pavletića, Vesne Girardi Jurkić, Ljilje Vokić, Božidara Pugelnika, Vladimira Strugara, Dragana Primorca i Radovana Fuchsa nisu mogle“, poručuju iz udruge.

Tjedan će biti okrunjen Povorkom ponosa LGBTIQ osoba i obitelji pod nazivom Ovo je zemlja za sve nas, 15. lipnja, s okupljanjem na Trgu žrtava fašizma u 14 sati, prolaskom povorke kroz centar grada te javnim skupom u parku Zrinjevac koji završava u 18.30 sati.

Raspored programa možete pronaći ovdje.


Povezano