Tjedan ponosa

četvrtak, 05.06.2014. - četvrtak, 12.06.2014.
zastava_630

Tjedan ponosa svečano će biti otvoren izložbom Naša strana povijesti u petak, 6. lipnja, u 19 sati u galeriji Inkubator, Tkalčićeva 30, Zagreb. “Put dug dvanaest Povorki ponosa odlučili/e smo prikazati izložbom izabranih predmeta i fotografija koja za cilj ima dočarati društveni kontekst svake povorke te prikazati kako se taj kontekst mijenjao tijekom godina. Saznajte kako je zagrebački Pride narastao od 300 hrabrih građana i građanki u veličanstvenu Povorku od više od 10 000 glasnih i ponosnih, kakva su unutarnja previranja prolazili organizatori i organizatorice, koliko je Pride promijenio Hrvatsku te što su sve zabilježile kamare i fotoaparati”.

Nakon otvorenja izložbe, u hostelu Taban, Tkalčićeva 82 održat će se ZbeLeTron party povodom otvaranja Tjedna ponosa. Za dobre beatove na partyju bit će zaslužne ZbeLeTron DJ-ice Nora, P. Meister i TaMa.

Većina programa odvija se u Autonomnom kulturnom centru Medika (AKC Medika), u Pierottijevoj 11, a ostatak u suradnji s književnim klubom Booksa, net klubom MAMA i Studijom Smijeha. Program Tjedna ponosa uključuje: filmske projekcije, radionice transparenata za XIII.Povorku ponosa, godišnji susret i diskusija roditelja LGBT osoba Mame u Mami, speed-dating, turistički obilazak LGBT Zagreba, drag show, kviz o životnom partnerstvu, tribine i diskusije o homofobiji u sportu, sekularnosti i rodu te bogati svakodnevni noćni program.

Cjelovitu programsku tablicu možete pronaći ovdje.


Povezano