Stanje društva i stanje medija

srijeda, 21.03.2018. - petak, 23.03.2018.
nacrti_630 FOTO: Nacrti / Facebook

U sklopu Culture Shock Festivala u četvrtak, 22. ožujka u 19.30 sati u Klubu kulture na tribini Sloboda medija, sloboda društva gostuje Maja Sever

Sloboda medija jedna je od onih tema o kojima nam se čini da često slušamo, ali shvaćamo li stvarno njezinu ozbiljnost i posljedice? U kakvoj su korelaciji stanje društva i stanje medija i možemo li kao sudionici društva biti slobodni bez nezavisnog i slobodnog medijskog izvještavanja? O ovoj temi, a i šire, moderator Admir Sinani razgovara s jednom od glavnih novinarskih borkinja za društvenu pravdu i slobodu medija, koja je posljedice društvenih mijena na stanje u medijima često osjećala i na svojim leđima, nikad ne odustajući od potrage za vijestima od društvenog interesa.

U petak, 23. ožujka od 21 sat u Klubu kulture čeka vas prava kajkavska rock/punk posalstica u kombinaciji Tomislava Pletenca i benda Ogenj. Pletenac je kulturni antropolog i sveučilišni profesor koji je pred par godina poluozbiljno počeo prevoditi pjesme Nicka Cavea na kajkavski i u tome se pokazao toliko uspješnim da je već nastupao u gotovo svim zagrebačkim klubovima.

U subotu, 24. ožujka u 20 sati u Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma autorski kolektiv plesnih umjetnica Antonije Dorbić, Marte Krešić, Lane Šprajcer i Danijele Vukadinović (prve generacije studentica suvremenog plesa na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti) izvodi predstavu Nacrti. Predstava se temelji na preispitivanju odnosa stvari i tijela, rada koji proizvodi stabilne i stalne produkte te rada koji proizvodi ples – koji je u tom smislu neproduktivan, nestalan i prolazan. U vremenu kapitalističke valorizacije umjetničkih produkata te s obzirom na recentno ukidanje autonomije plesne umjetnosti u Hrvatskoj, plesna predstava Nacrti poetički i politički problematizira status i valorizaciju rada u plesnoj umjetnosti u suvremenom društvu. 

Ostatak programa potražite ovdje


Povezano