Širi pristup mirovnim temama

ponedjeljak, 18.09.2017. - četvrtak, 21.09.2017.
cms_630_0_0

Centar za mirovne studije poziva na zajedničko obilježavanje prvih 20 godina postojanja radi čega su pripremili raznovrstan program u kojem će se naći za svakog ponešto.

Predavanje “Zašto se nenasilje i građanski otpor više isplate od vojne intervencije?” dr.sc. Erice Chenoweth, jedne od najzanimljivijih znanstvenica u području politika izgradnje mira održat će se u utorak, 19. rujna u 19 sati, u dvorani Müller kina Europa, Varšavska 3. 

Projekcija CMS-ovih dokumentaraca održat će se u srijedu, 20. rujna, u 18 sati u klubu MaMa, Preradovićeva 18. Radi se o filmovima Poplava, Htjeli smo radnike, došli su nam ljudi i Okus doma, čija je tematika još uvijek aktualna. 

Tribina “Prijetnje miru pred nama” održat će se 22. rujna od 18 sati u Močvari (Trnjanski nasip bb). Centar za mirovne studije, premda stasao u radu na direktnim posljedicama rata i pokidanih društvenih veza, od svog osnutka njeguje širi pristup mirovnim temama. Izgradnju pozitivnog mira, koji je puno više od pukog odsustva rata vezuje uz rad na društvenoj promjeni i postizanju društvene pravde, jednakosti i solidarnosti, nerijetko odozdo, iz uloge građana. O tome će na tribini govoriti Jerko Bakotin, Karin Dolan, Goran Jeras i Marina Škrabalo

Nakon tribine pridružite se domjenku koji će pripremiti Okus doma, pjesmama koje će izvesti zbor DomaćiGosti te tulumu uz glazbu koju će puštati DJ Mario Kovač.


Povezano