Različiti problemi obalnih regija

ponedjeljak, 12.12.2016. - ponedjeljak, 09.01.2017.
sea_change_630

U Beton kinu / Domu mladih i Galeriji MKC od 13. prosinca 2016. do 10. siječnja 2017. održava se izložba i filmski program Sea Change.

Sea Change je umjetnički program međunarodnog karaktera koji okuplja vizualne – u prvom redu medijske, te filmske umjetnike unutar izložbenog i filmskog segmenta. I domaći i inozemni umjetnici govore o suočavanju s različitim problemima u kontekstu socio političkih, ekonomskih, kulturnih i ekoloških promjena s kojima se susreću obalne regije. Naslov Sea Change se s jedne strane referira na more kao uzrok/mjesto promjena, no ujedno označava i pojam velike transformacije. Namjera nam je govoriti upravo o velikim i snažnim promjenama koje se nerijetko teško mogu kontrolirati jer su promjene globalnog karaktera koje nadilaze državne granice i predvidljive distance. 

Sudionici su umjetnička grupa AST (Diann Bauer, Elite Kedan, Felice Grodin, Patricia Margarita Hernandez), Ursula Biemann, Brace Brace, Domingo Castillo, Eric del Castillo, Tanja Deman, Joao Enxuto and Erica Love, Toni Meštrović, Nadija Mustapić, Dan Oki, Nika Radić, Allan Sekula i Noël Burch, Sandra Sterle.

Otvorenje je u 20 sati.


Povezano