Novi život vječnoga kluba

četvrtak, 02.10.2014. - petak, 03.10.2014.
palach_630 "Stari" Palach

Kroz velebni vikend otvaranja u kojemu se susreću razne generacije bivših i sadašnjih posjetitelja, raznoliki žanrovi i bogat sadržaj unutar prostorija koji će ponovno svakoga vikenda biti ispunjene različitim programima. 

Petak, 3. listopada, 20 – 04 sata:

Galerija S.K.C. predstavlja B.A.K.A. kolektiv, jednu od zanimljivijih priča s prostora Balkana. B.A.K.A. je skupina svestranih prijatelja, okupljenih pod tim imenom od 2011. godine, koja djeluje u području filmske i vizualne produkcije, glazbe i dizajna. 2012. godine pokrenuli su svoju nezavisnu video produkciju čiji su se radovi prikazivali na priznatim filmskim festivalima poput DORF-a i Revije Hrvatskog kratkog filma i prostorima Art Kina u Rijeci i MM centra u Zagrebu. 

Članovi B.A.K.A.-e djeluju i u dizajnerskom tandemu This Town needs Posters koji su ove godine osvojili prvu nagradu u izlagačkom dijelu dizajnerskog festival Dan-D. ‘This Town needs Posters’ nastao je 2008., od 2012. postoji kao tandem koji čine dva studenta arhitekture, a fokusira se na izradu analogno dizajniranih i tehnikom visokog tiska otisnutih plakata. Grafičko oblikovanje svode na same osnove, a naglasak stavljaju na proces fizičke izrade plakata i greške koje se pritom javljaju. Na izložbi će se izložiti sve komponente potrebne za tisak, kao i sami plakati.

B.A.K.A.-in noise/alt-rock bend ### nastupao je po kultnim klubovima u Zagrebu i Beogradu, a njihovo audio izdanje Mulj progašeno je jednim od najboljih u 2013. godini. U B.A.K.A-i poimence djeluju: Goran Nježić, Matija Tomić, Sven Sorić, Hrvoje Spudić, Jurica Zrnc, Patrik Gregurec, Helenea Pereković, Valentino Hodalj, Miroslav Režić i Ivan KlarićSvoje filmove, videe, skulpture i dizajn pokazat će od 3. do 11. listopada u Galeriji povodom Palachova otvorenja. Izložba se može pogledati radnim danom od 16 do 20 sati, osim 3. i 4. listopada kada će biti otvorena od 20 do 24.

Nakon novomedijskog presedana u galeriji slijedi gostovanje Yem Kolektiv Dj’s Poma + Babilonska iz zagrebačkoga Klub.a uz rezidente uspješnoga programskoga ciklusa Rock Am Klub koji će priliku da vas odabirom svega od screamo blokova do raznih coreova, od punkastih uspješnica do novometalnih melodičnih glasova i svega ostalog što je rock stvorio u novije vrijeme rasplešu do dugo u noć.

Uz ZG ekipu uskaće i DJ Looka koji će nam priuštiti vlastiti rock maraton na otvorenju najdugovječnijeg kluba. Iskusni momak koji u svom CV-u ima puštanja mjuze u Palachu, Točki, Makini te već godinu dana nosi titulu rezidenta The Beertije na Trsatu. Njegov izbor glazbe je od Floyda (na koje ga je naložio njegov stari koji je ultimativni fan ) do Keysa. Na ti je i s uspješnicama 80-ih i 90-ih (punk, alter, grunge, metal, HC,…) pa sve do novijih uradaka svjetske rock ili kako se po recentnom kaže – indie scene.

Ulaz je besplatan.

Subota, 4. listopada, 20 – 04 sata

Sisački zaljubljenici u bučni rock, post hardcore i dakako punk, ###, sviraju magični spoj divljih aranžmana, zajebanih gitara i neimanja vokala vodeći se uradi sam tehnikom kao jedinim ispravnim putem. Momci su srasli s alt rock herojima američkih nezavisnjaka druge polovice 80′-tih koristeći njihov temelj za nadogradu proizašlu iz pakla mulja i kaljuže svakodnevnog.

Iako su već nekoliko puta razdrmali Rijeku, glazbeni četverac Human Host Body nas je odlučio počastiti još jednim gostovanjem. Ovi momci su uzajamno slušali punk koliko i metal, stvarajući nešto što danas zvuči kao kopile znano kao anticivilizacijski blackened crust. Blast bitovi, tremolo rifovlje pa potom opet d beat i tako u krug.

Prošlo je 12 godina otkako su Bad Blood razarali Rijeku u sklopu vikend svirki u legendarnom klubu Točka, u sklopu još legenedarnije emisje ULTRAZVUK, poznate po vječnim SEPULTURA spotovima. Momci su u međuvremenu stasali u reprezentativan kombo koji spaja najbolje od groove metala i razbijačkoga hardcorea. S posve novim EP-om u leđima, za sve nas željne dobrog mosh pita i headbenganja.

Ako se Tony Stark ikada pomakne iz svoje šupčage, prvo će sletiti u Rijeku i posjetiti lokalne metal heroje Krematorium koji su stasali u posve sjajanu odu staroj školi thrasha koja uključuje ultra brze rifove, režeće vokale i duboke nike patike kakve obični smrtnici više ne nose jer im nisu dovoljno trendi. Za takve jadnike, Krematorium ima samo jednu misao: Posers must die!

Naravno nakon giga do jutarnjih sati zabavljaju nas JesteRi svojim underground hitovima na svojoj staroj lokaciji u prvoj prostoriji.

Ulaz je 20 kuna.


Povezano