Multimedijski spoj procesa pisanja i sviranja

srijeda, 19.11.2014. - petak, 21.11.2014.
popovic_gladovic_630

Radi se o neistraženom multimedijskom spoju procesa pisanja i sviranja, odnosno u ovom slučaju spoju glazbenog djelovanja Miodraga Gladovića kroz Packmess GP i knjige Borisa Popovića Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva!. U svom zajedničkom projektu za temu uzimaju Jomija (alter ego Miodraga Gladovića koji je jedan od važnijih likova u Popovićevoj vamp noveli) u neobjavljenoj priči naziva Konačno mrtav.

Pisac uživo piše svoju novu priču, dok glazbenik paralelno svira. U jednom trenutku i glazbenik počinje pisati – a piše sviranjem, i glavni lik se otima kontroli te radnja odlazi u sasvim drugom smjeru nego što je pisac želio. Ovim procesom, odnosno kompozicijom za pisanje za kompoziciju, interakcijom sviranja i pisanja te korištenjem različitih glazbeno-književnih figura (vampanje, inverzije, gradacije, apostrofe,…) stvara se novo multimedijsko djelo.

Premijera KZPZK-a: Konačno mrtav (Kompozicija za pisanje za kompoziciju), odnosno eksperimentalnog projekta autorsko-izvođačkog dueta kojeg čine inženjer elektroaustike i glazbenik Miodrag Gladović aka Jomiajomi te arhitekt i pisac Boris Popović, uz potporu multimedijskog umjetnika Bojana Gagića, održat će se 20. studenog u MM centru, s početkom u 20 sati. Reprize su na rasporedu 21. i 22. studenog na istom mjestu u isto vrijeme.


Povezano