Karlovac Pride

Karlovac, više lokacija
subota, 08.06.2024.
FOTO: Branimir Matoz

Tijekom ovogodišnjeg Mjeseca ponosa, Povorke ponosa održat će se u četiri grada u Hrvatskoj! U subotu, 8. lipnja, povodom druge po redu povorke Karlovac Pride, ponosno će marširati karlovčani_ke i drugi sudionici_e.

Okupljanje je predviđeno u 16 sati ispred Glazbenog paviljona, a Povorka će se kretati centrom grada do povratka ispred Glazbenog paviljona gdje će se održati čitanje proglasa. Nakon proglasa, slijedi neformalni zabavni program u parku za koji su zaduženi kolektivi Drum ‘n’ bijes, Feministički tamburaški front i Zbeletron uz performans Magmatikke.

Organizatori_ce poručuju sudionicima_cama Povorke ponosa da ponesu vlastite transparente i zastave, a kako na događaju neće biti prodaje, savjetuju nabavku hrane i pića unaprijed.

Iz najave: “Svi mi znamo da je veliki korak prvi put doći na Pride, ali znamo i koliko je oslobađajući osjećaj prvi put stati među ljude iz zajednice i osjetiti da više nisi sam_a. Vrijeme je da u Karlovcu gradimo novi oblik zajedništva Hrvatske. Dođite i budimo svi zajedno dio jedne važne promjene!”

Radi olakšanog dolaska na Karlovac Pride za sudionike_ce iz Zagreba, postoji opcija dijeljenog prijevoza, a detalje pronađite ovdje.

Više o događaju možete pronaći ovdje.


Povezano