Jestivi grad

srijeda, 27.02.2013. - subota, 02.03.2013.
jestivi_grad_630

Ove se godine Goethe-Institut Kroatien bavi pitanjima hrane, njezine proizvodnje, uvoza i plasmana. Cilj je projekta Jestivi grad podići svijest o važnosti lokalne proizvodnje hrane i o njezinu kvalitetnom i održivom pozicioniranju na tržištu. Projekt je zamišljen kao trodnevni seminar, od 28. veljače do 2. ožujka, u sklopu kojega će biti održana dva predavanja, prikazan film uz diskusiju i organizirana moderirana šetnja Novim Zagrebom. U projektu sudjeluju gosti iz Hrvatske i Njemačke: ekološki aktivist Ivan Gregov predstavit će koncept permakulture koristeći konkretne primjere iz Hrvatske i nudeći svakodnevne praktične savjete za život u gradu, a kustosica Anne Kersten predstavit će novije radove umjetnika s izložbe Hungry City postavljene u Berlinu prošle godine, referirajući se pritom i na radove umjetnika iz 1970-tih i 1980-tih. Nakon projekcije višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma o bacanju hrane, bit će održana diskusija o uvozu jeftinije hrane, njezinoj kvaliteti i mogućnostima lokalne proizvodnje, u kojoj će sudjelovati autor filma Valentin Thurn. Moderirana šetnja sa Sašom Šimpragom najavljena je za 2. ožujka u 10 sati, a kreće se od sjeveroistočnog ugla križanja Ulice Republike Njemačke i Avenije Dubrovnik, na ulazu u park Vjekoslava Majera.

Sva događanja su besplatna, prijava nije potrebna, a održavaju se u Goethe-Institutu Kroatien u Zagrebu. Program pronađite ovdje.


Povezano