Izabrani radovi Vlatka Vinceka

četvrtak, 13.03.2014. - subota, 29.03.2014.
vincek_630

Autor će predstaviti publici svoja četiri video rada nastala u periodu od 2008. do 2012. godine. Video rad Border-Line određen je mjestom (Dunav kao granica) i simulacija je igre bacanja kamena u vodu. Inpu je snimka video performansa gdje promatramo tri vizualna i značenjska elementa: tijelo-žena-pas. U radu Repetitio jezik se svojom ultimativnom i repetativnom prirodom razotkriva kao sredstvo posredovanog nasilja, dok video rad Viva La Mort – Viva L’avantgardeVive La Revolution sugerira da je virtualni teror često moćniji od stvarnosti.

Vlatko Vincek je istaknuti likovni umjetnik iz Koprivnice. 1983. godine završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a dosad je održao više od pedesetak samostalnih izložba i performansa. Poznat je po svom interdisciplinarnom pristupu kojim želi različite društvene prakse i ljudske aktivnosti uključiti u svijet umjetnosti.

Nakon otvorenja izložbe uslijedit će koncert Zvonimira Varge, zagrebačkog kantautora koji je u posljednje četiri godine, osim pet albuma (Pjesme, Ispod kože, Tajne, Zvonimir Varga album, Buđenja), objavio i knjigu pjesama Poljubac budućnosti. U pjesmama punim senzibilnosti, maštarija, romantike, fascinacija malim stvarima, Vargu zanimaju nelogičnosti društvenog sistema i potisnuti osjećaji čovjeka zarobljenog u kontradikcijama. Sve to u jednostavnim slikama bez puno metafora.

Izložba će biti otvorena od 14. do 30. ožujka, u Spomen školi dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.

 

 


Povezano