Improvizacija i inspiracija

srijeda, 11.03.2015. - srijeda, 11.03.2015.
ponton_630

U sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA odvit će se prvi susret Marina Tudora i Pontona, a umjetnost koja nastaje rezultat je trenutne improvizacije i inspiracije. Dijaprojektor na struju, dijapozitivi od različitih materijala, neki slučajni, neki namjerni, zajednička improvizacija i gosti iznenađenja poziv su da ovaj četvrtak navečer provedete u galeriji Praktika. 

Ponton čine Igor Stangliczky i Marko Jevtić, a zvukom pišu pripovjetke od 2008. godine. Ovaj duo je mješavina elektro-akustičnog ambijentalnog zvuka i buke, eksperimenta i improvizacije uz učestalo korištenje terenskih snimaka (field recordings). Teme u njihovoj glazbi se utapaju u snoliku, maglovitu i ćudljivu atmosferu kao soundtrack privatnog filma koji se odvija iza zatvorenih očiju ili u stanju kontemplacije.

NMG@PRAKTIKA ciklus je samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u Splitu. Ovo je treća godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano vise od 20 samostalnih i skupnih izložbi mladih umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. 

Događanje će biti održano u četvrtak, 12. ožujka, u Galeriji Praktika, s početkom u 20 sati.


Povezano