Budućnost plesa

četvrtak, 10.01.2019. - petak, 01.02.2019.
koreospektar_630

ForFour, Ognjen Vučinić

Kao i prošle godine, tijekom siječnja se u Zagrebačkom plesnom centru održava program Koreospektar koji okuplja predstave mlađih plesnih umjetnika s ciljem njihove afirmacije. 

Program započinje 11. i 12. siječnja izvedbama predstave ForFour čiju koreografiju potpisuje plesni umjetnik Ognjen Vučinić koji izvodi predstavu s tri mlada plesača, Šimunom Stankovom, Matom Jonjićem i Endijem Schrotterom. Predstava je ujedno i diplomski rad mlade producentice Sabrine Herak Smoković.

Slijede pretpremijerna i premijerna izvedba predstave Ne čujem te, mrak je 16. i 17. siječnja. Riječ je o predstavi mlade umjetničke organizacije Škvadra koju je osnovala  grupa studenata nakon završetka plesnog odsjeka Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Predstavu izvode: Ema Crnić, Anđela Bugarija, Ema Kani, Šimun Stankov, Marta Habulin, Gendis Putri Kartini i Una Štalcar-Furač

Premijerno izvedena prošle godine, predstava Together We Sound na rasporedu je 25. i 26. siječnja. Autorice i izvođačice Nastasja Štefanić i Koraljka Begović u ovom projektu istražuju oblike i načine na koje tijelo zvuči, koristeći se različitim senzorima i različitim vrstama računalnih programa.

Utopia autorica Martine Granić i Mirte Polanović je poema i “monokoreodrama”. Predstava je diplomski rad Mirte Polanović na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Utopia je na rasporedu ZPC-a 30. i 31. siječnja

Koreospektar završava 1. i 2. veljače predstavom Fake a Mistake, novim autorskim projektom umjetničkog kolektiva de.not, autorica Eni Vesović i Dore Kokolj.

Detaljnije informacije o predstavama moguće je pronaći na web stranici Zagrebačkog plesnog centra.


Povezano