Za revitalizaciju napuštenih prostora

četvrtak, 28.01.2016. - četvrtak, 28.01.2016.
majdansolin_630Majdan

KA-MATRIX u Noći muzeja 2016. organizira predstavljanje prvog izdanja foto-fanzina eZINe #1 iza kojeg stoji karlovački fotograf Pavle Kocanjer te otvorenje izložbe plakata nastalih u okviru projekta Mayday! Majdan! Mayday!, 29. siječnja, u prostoru karlovačkog Info-shopa (Haulikova 22, 1.kat) s početkom u 20 sati.

Projekt Mayday! Majdan! Mayday! voditeljice Antonije Eremut i suradnika na projektu arhitekta Frane Dumandžića bavi se revitalizacijom napuštenog tupinoloma u Solinu i prenamjenom u prostor za zajednicu. Plakati izloženi u Karlovcu su radovi studenata polaznika arhitektonske radionice koju je organizirao Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Radovi prikazuju projektne ideje uređenja interaktivnog, participativnog parka i vrta na platou nekadašnjeg tupinoloma.

eZINe #1 donosi pregršt fotografija napravljenih tijekom trotjedne europske turneje benda Left to Starve gdje su nastupali u mahom skvotiranim prostorima i društvenim centrima. Autor fanzina će govoriti o lokacijama koje su posjetili te prikazati fotografije koje nisu uvrštene u fanzin, a u predstavljanju će mu se pridružiti i kolega iz benda, Dominik Mrgan.


Povezano