O novim kretanjima u poeziji

četvrtak, 12.10.2017. - četvrtak, 12.10.2017.
mateja_jurcevic_WEB

U petak, 13. listopada, s početkom u 19.30 sati u klubu Booksa održat će se predstavljanje pjesničke zbirke Bijela vrata dobitnice nagrade Goran za mlade pjesnike Mateje Jurčević.

U sklopu predstavljanja razgovarat će se o značaju Goranove nagrade i društvenim, političkim i kulturnim okolnostima u kojima ova nagrada još uvijek opstaje.

Mateja Jurčević rođena je 1995. godine u Vinkovcima. Studira komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dobitnica je nagrade Goran za mlade pjesnike za 2016. godinu. Nagrađeni rukopis Paranoja objavljen je 2017. pod nazivom Bijela vrata. Pjesme je također objavljivala u časopisima Tema i Eckermann te na portalu FictionPlayGrounds. Piše književnu kritiku za portal Booksa.hr. Članica je književne grupe Prirok.

Rad mlade pjesnikinje predstavit će Goran Čolakhodžić i Ivica Prtenjača. Osim o nagradi, s autoricom će razgovarati i o novim kretanjima u poeziji u regiji, pjesničkim suradnjama te o dojmu da pjesništvo odnedavno doživljava rast popularnosti, pogotovo među mlađom čitateljskom publikom.


Povezano