O kulturi sjećanja

srijeda, 12.06.2013. -
drugost_630

Studentski časopis za kritičke kulturalne studije Drugost, namijenjen je, kako akademskoj zajednici, tako i široj populaciji s obzirom da na znanstveno-teorijski način obrađuje elemente svakodnevnog društveno-kulturnog života. 

Časopis, kao produkt opširnijeg djelovanja, teži osvještavanju kritičkog načina razmišljanja o svim (i)relevantnim kulturalnim fenomenima i obrascima današnjice. Postoji nada da će Drugost pomoći u etabliranju kulturalnih studija kao akademske discipline koja do sada nema sustavnog tiskanog oblika reprezentacije u Hrvatskoj, no i afirmaciju riječkog Odsjeka za kulturalne studije sa svojim studentima/icama kao relevantnim kritičarima/kama i analitičarima/kama društva i kulture. 

Četvrto izdanje časopisa sadrži osam radova studentica i studenata iz različitih područja humanističkih znanosti iz Hrvatske i inozemstva. Pokušaj kreiranja šire međupovezanosti studenata, ne samo raznih područja, već i geografske lokacije, rezultirao je prvim bilingvalnim brojem fokusiranim na kulturu sjećanja. Osim radova, u ovom izdanju Drugosti možete pročitati i intervju s profesoricom Katiom Pizzi, voditeljicom Centra za studije kulture sjećanja na Londonskom sveučilištu, koja se osvrće na život u Londonu, Trstu i boravak u Rijeci.


Povezano