Fond crvene pomoći za nezavisne medije

Zagreb, Spunk
petak, 03.11.2023.

Mreža antifašistkinja Zagreba poziva vas na službeno predstavljanje Fonda crvene pomoći za nezavisne medije, nastalog kao rezultat uspješno provedne kampanje solidarnosti za MAZ. Predstavljanje će se održati u petak, 3. novembra, u café baru Spunk, s početkom u 20 sati.

“Ukratko, početkom listopada saznale smo da je Vrhovni sud RH napravili reviziju presude prema kojoj smo izgubile u višegodišnji spor sa Sveučilištem u Zagrebu. U skladu s novom presudom  morale smo podmiriti sudske troškove od preko dvije tisuće eura te ponovno objaviti Borasov demantij. Više informacija o cijelom slučaju i kampanji pronađite ovdje.

Kampanja je ekspresno završila jer ste nas velikodušno podržali i tako pomogli da prebrodimo ovu krizu. Naime, skupile smo trostruki iznos od onog koji je bio potreban i zaista vam svima neizmjerno hvala za drugarsku pomoć, kako pri širenju informacija i kampanje, tako i za svaku uplaćenu donaciju.

Na početku kampanje obećale smo da ćemo svaki euro koji premaši iznos sudskih troškova staviti u novoformirani Fond za crvenu pomoć nezavisnim medijima i novinarkama koje će prolaziti sličnu muku. U protekla dva tjedna sastavile smo document s uvjetima korištenja novog Fonda, te bi ga voljele predstaviti javnosti. Također, iskoristile bi ovu priliku da vam se svima uživo zahvalimo pa ćemo nakon predstavljanja nastaviti se druškati uz prigodni kulturno-umjetnički program”, poručuju iz MAZ-a.


Povezano