Zagovaranje, nove prakse i novi prostori suradnje

srijeda, 16.04.2014. - srijeda, 16.04.2014.
totalna_rasprodaja_630

U zadnjem bloku diskusija obuhvatit će se period iza 2000. godine s fokusom na razvijanje javnih politika i zagovaranje institucionalnih promjena, uz osvrt na postignute promjene ali i domete ovih oblika aktivističkog djelovanja. Također, govorit će se i o taktikama i oblicima otpora koji su se razvili u drugoj polovini dekade i povezani su s borbom za javno dobro, za javno financirano obrazovanje te uz njihovo nasljeđe.

Gordan Bosanac, analitičar Centra za mirovne studije, govorit će u segmentu Institucionalno zagovaranje, Teodor  Celakoski, aktivist Prava na grad, u segmentu Taktikčke platforme, performativne akcije i kombiniranje metoda, a Jelena Miloš, sudionica studentske blokade i članica Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju, u segmentu Blokada, direktnodemokratske metode (plenumi), povezanost s radničkim borbama. Svoj pogled na profesionalizaciju, organizacijsko djelovanje, kombiniranje metoda, stvaranje veza i potrebnih savezništva dat će i dugogodišnji aktivisti Suzana Kunac (Socijalna politika i uključivanje – SPUK) i Tomislav Medak (Multimedijalni Institut – mama).

Predavanje će se održati u četvrtak, 17. travnja u 19 sati, a to će ujedno biti i zadnji dan kako je otvorena čitaonica s publikacijama na temu aktivističkih praksi i razvoja civilnog društva na ovim prostorima u posljednja tri desetljeća.

Suorganizatori programa su Mirovni studiji – prostor za nemirne građane i WHW


Povezano