Neoliberalna fantazija o samoodrživosti kulture

Split, Dom mladih
srijeda, 07.02.2024.

U srijedu, 7. veljače, s početkom u 18:30 sati u Razredu Doma mladih Mirko Petrić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar — područni centar Split održat će predavanje naslovljeno Neoliberalna fantazija o samoodrživosti kulture.

Mirko Petrić će u predavanju pobliže objasniti navedene pojmove u kontekstu razvoja kulture i i kulturnih politika u zemljama postsocijalističke Europe. Na predavanju će biti i riječi o nedavno objavljenoj publikaciji o MAC VAL‑u Vitry-sur-Seine, prvom muzeju suvremene umjetnosti u Francuskoj u kojoj sociolog Philippe Bonnet spominje “neoliberalnu fantaziju o samoodrživosti kulture” kao jednu od aktualnih prijetnji ostvarivanju izvorne misije te ustanove.

“Nakon uvodnog predavanja, koje uključuje prikaz razvoja kulturne politike od međuratnog razdoblja do danas te razmatra (ne)uspješnost neoliberalnog pristupa u osiguravanju kulturnog i društvenog razvoja, uslijedit će kraća diskusija sa sociologinjama, Ingom Tomić-Koludrović i Blankom Čop, te rasprava s publikom o temi”, stoji u najavnom tekstu.

Razgovor će moderirati Kristina Tešija i Dario Dunatov.

Više informacija pronađite ovdje.


Povezano