Eko-seminar Zelene akcije

Zagreb, Zelena akcija
utorak, 07.11.2023. - nedjelja, 10.12.2023.
Foto: Zelena akcija

Ovogodišnji Eko-seminar će se u cijelosti održati u Zelenoj akciji u Zagrebu (Frankopanska 1) i sav sadržaj je besplatan. Predavanja će biti utorkom i četvrtkom od 18.00 do 20.00 sati i trajat će mjesec dana, nakon čega polaznike i polaznice očekuje vikend-radionica. Novost je ove godine i potvrda o završetku seminara koju će dobiti svi polaznici i polaznice.

Prethodne prijave nisu potrebne, osim za vikend radionicu koja će se održati 9. i 10. prosinca. Prijave za radionicu će biti otvorene 20. studenog.

“Svake godine, nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike zaštite okoliša i održivosti. Ove će godine predavanja biti malo ‘osvježena’ pa će svako tematizirati aktualna događanja. Prvo predavanje će se baviti eko-aktivizmom, a većina drugih predavanja će pokriti područja programskog rada Zelene akcije – od klimatskih promjena, prometa, bioraznolikosti do gospodarenja otpadom i prava okoliša. Ostala predavanja izlaze iz uske sfere zaštite prirode i okoliša jer se Zelena akcija u svom radu vodi principima društvene pravde i sustavnih promjena. Tako će se polaznici moći upoznati s temamam poput odrasta, kapitalizma, ekofeminizma i migracija. Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost Zelene akcije koja se održava preko 25 godina. Cilj je ne samo obrazovati i informirati ljude o problemima održivosti i zaštite okoliša, već ih potaknuti i na kritičko razmišljanje i djelovanje. Vrijedi istaknuti da se Eko-seminar pokazao kao idealna prilika za volontersko aktiviranje u udruzi”, poručuju iz Zelene akcije u najavi seminara.


Povezano