Doku-mentalna komedija

petak, 20.12.2013. -
filip_630

Restart organizira masterclass češkog redatelja, snimatelja i producenta Filipa Remunde, autora proslavljenih dokumentarnih hitova Češki san i Češki mir. Predavanje je naslovljeno Doku-mentalna komedija, a osim predavanja publika će moći pogledati i oba filma dan ranije.

Film Češki san dokumentira najveću konzumerističku histeriju u Češkoj. Filip Remunda i Vit Klusak odlučili su iskoristiti svu psihološku i manipulativnu moć konzumerizma i stvoriti kampanju za nešto što uopće ne postoji. Film je smiješan i provokativan pogled na utjecaj turbulentnog potrošačkog društva na postkomunističko društvo.

Češki mir je priča o Star Warsu, Hladnom ratu i ratu protiv terorizma u jednom malom češkom selu. U sklopu programa nacionalne proturaketne obrane, SAD planira sagraditi vojnu bazu u Češkoj, na mjestu gdje su se nekada skrivali sovjetski nuklearni projektili. Iako je 73 % Čeha protiv projekta, vlada nastavlja s pregovorima. 

Masterclass Filipa Remunde bit će održan u subotu 21. prosinca u kinu Grič, s početkom u 16.30 sati. Filmove možete pogledati na redovnom programu Dokukina od petka 20. prosinca

Ulaz na masterclass je besplatan, a cijena ulaznica za filmove je 22 kune. Zajednička ulaznica za oba filma u petak 20. prosinca iznosi 30 kuna.


Povezano