KulTura po kvartu

Zagreb, Galerija Karas
petak, 01.09.2023. - nedjelja, 24.09.2023.
FOTO: Galerija Karas

U petak, 1. rujna u 17 sati održava se prvi obilazak KulTure po kvartu, u sklopu programske linije Karas + Kvart koji vodi autorica Lana Bunjevac, s okupljalištem ispred Galerije Karas, Zvonimirova 58.

KulTura po kvartu bavi se mikrolokacijom Galerije Karas, točnije njezinog najužeg susjedstva. Riječ je o turi u kojoj autorica projekta Lana Bunjevac djeluje kao voditeljica koja posjetiteljima predstavlja blok opisan Zvonimirovom, Fišerovom, Vrbanićevom i Bogišićevom ulicom. Još jedna postavka projekta je kružni trening koji u sportu označava različite stanice na kojima se izvode različite vježbe, dok se u vodstvu kao stanice prepoznaju fokalne točke zajednice različitih društvenih, javnih i privatnih namjena. Oblizak promatra urbanitet gradskoga bloka, njegove promjene i preobrazbe, kao i živo tkivo o kojima svjedoče pojedinci i skupine koje je ono obilježilo. Istovjetno, ovakva tura svojevrsna je alternativna nadopuna turističkoj ponudi Zagreba sadržajima koji često, iako neopravdano, dobivaju manje javne pažnje i medijskog prostora. Uzimajući u obzirom prije svega povijesne i arhitektonske, kao i kulturne vrijednosti ovog gradskog bloka tijekom javnih i besplatnih tura obići će se sljedeće lokacije i spomenici: Galerija Karas, knjižara OceanMore, Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića, nekadašnje Kino Mosor a danas kazalište Luda kuća, Crkva Majke Božje Lurdske, kao i bivša tvornica Pluto, odnosno nedavni Muzej automobila Ferdinand Budicki. Ture otvorene za dijalog i aktivno prikupljanje građe održavat će se tijekom rujna 2023. godine, s prvim terminom u petak 1. rujna s početkom u 17 sati,” stoji u najavi ture.

Za svaki su tjedan planirane po dvije ture u trajanju od sat i pol s mjestom okupljanja ispred Galerije Karas, Zvonimirova 58, a s obzirom na vremenske okolnosti moguća su odstupanja od niže navedenog rasporeda, stoga će se početkom svakoga tjedna objavljivati precizne informacije o danima i vremenima na društvenim mrežama Galerije Karas (Karas Art Hub), kao i mrežnoj stranici karasarthub.eu

Planirane ture: 1.9. u 17 h / 6.9. u 17 h / 10.9. u 10 h / 12.9. u 17 h / 17.9. u 10 h / 20.9. u 17 h / 24.9. u 10 h


Povezano