Udruživanje partikularnih perspektiva

srijeda, 03.05.2017. - četvrtak, 04.05.2017.
blok_WEB

U četvrtak, 4. svibnja, i petak, 5. svibnja u zagrebačkoj BAZI (Ul. Božidara Adžije 11) u organizaciji Lokalne baze za osvježavanje kulture – [BLOK] održat će se okrugli stol i predavanje posvećeni sistemskom položaju umjetnika i politizaciji umjetničkog obrazovanja u neoliberalizmu.

Na okruglom stolu O kulturnoj politici: promjena (dis)kursa predstavnici različitih umjetničkih “cehova” udruživanjem partikularnih perspektiva nastojat će rasvijetliti sistemski karakter problema ovdašnje kulturne politike. U razgovoru će biti riječi o nizu štetnih aspekata odnosa prema kulturi, poput problema s infrastrukturom, rezanja budžeta i ukidanja relevantnih manifestacija i tiskovina. Više o sudionicima i sadržaju doznajte na sljedećoj poveznici.

Tema predavanja O umjetničkom obrazovanju u neoliberalizmu Petje Dimitrove, bugarske umjetnice s boravištem u Beču, štetne su posljedice neoliberalnih reformi obrazovanja umjetnika, ali i iznalaženje radikalnih, politiziranih pedagoških alternativa. Predavačica će se osvrnuti na relevantne slučajeve edukacijske samoorganizacije umjetnika u Amsterdamu, Linzu, New Yorku i drugdje, kao i na međunarodne pokrete za besplatno obrazovanje. Detalji su dostupni u službenoj najavi.

Oba događanja započinju u 19 sati, a ulaz je otvoren za javnost.


Povezano