Umjetnost i zdravlje

ponedjeljak, 20.03.2017. - ponedjeljak, 20.03.2017.
umjetnost_terapija_630

Damir Sobota, 040217

Znanstveno–stručni skup i izložba Estetizacija i rehumanizacija javnog prostora: umjetnost kao terapija otvara se u utorak, 21. ožujka u 11 sati.

Na skupu će se predstaviti rezultati istraživačkih radova koje su proveli studenti diplomskog i poslijediplomskog studija Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu o umjetničkim intervencijama u bolničkom prostoru KBCa Zagreb na lokaciji Rebro. Sudjelovali su: Ana Antolković, Maša Borović, Dinko Duančić, Marijana Paula Ferenčić, Tia Glavočić i Sara Mikelić pod mentorskim vodstvom i koordinacijom dr. sc. Nevene Škrbić Alempijević, dr. sc. Valentine Gulin Zrnić i dr. sc. Jasne Čapo Žmegač. U drugom dijelu skupa, program će se proširiti izlaganjima na temu umjetnosti u svrhu zdravlja.

Skup se izvodi povodom obilježavanja Europskog dana kreativnosti (21. ožujka) u okviru EU projekta CreArt u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika u partnerstvu s Odsjekom za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Institutom za etnologiju i folkloristiku (u okviru projekta Stvaranje grada: prostor, kultura i identitet koji financira Hrvatska zaklada za znanost) te Kliničkim bolničkim centrom Zagreb na lokaciji Rebro.

Skup je otvoren za svu javnost, a ulaz je besplatan. Program skupa potražite ovdje.


Povezano