U javnom interesu

nedjelja, 07.06.2015. - ponedjeljak, 08.06.2015.
generator_630

Društveno poduzetnički generator partnerski je projekt Saveza udruga Rojca iz Pule i Saveza udruga Molekula iz Rijeke. Kao što je vidljivo iz samog naziva, projekt u fokusu ima poticanje i razvoj društvenog poduzetništva koje podrazumijeva društveno odgovorno poslovanje usmjereno ka stvaranju društvenih koristi. Stoga se čini krucijalnim promotriti na koji način funkcioniraju primjeri dobre prakse poput društvenih poduzeća, zadruga te na koji način uopće strategija za razvoj društvenog poduzetništva utječe na daljnji rad nečega što je u Hrvatskoj tek započeli biti temom od javnog interesa. 

Mogu li uopće ovake sheme doprinjeti održivosti samih društvenih centara? Koliko je uopće interes civilnog sektora za oaj oblik gospodarske djelatnosti? Na ova će se pitanja pokušati zajednički odgovoriti s izlagačima i sudionicima na panelima konferencije. Na konferenciji sudjeluju Teodor Petričević, Sanja Ostroški, Dražen Šimleša, Goran Jeras, Alen Halilović, Emil Jurcan, Mirna Karzen i Miljenka Plazonić Bogdan.

Konferencija će biti održana od 8. do 9. lipnja u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli. Više o konferenciji možete pronaći ovdje.


Povezano