Mladi bez granica?

ponedjeljak, 28.09.2015. - ponedjeljak, 28.09.2015.
za_rad_spremne_630

U utorak, 29. rujna, u Kući Europe održava se konferencija “Mladi bez granica? Specifični problemi mladih kao heterogene skupine na tržištu rada” u organizaciji inicijative Za rad spremne. U sklopu konferencije održat će se radionice čiji je cilj identificirati specifične probleme mladih, a tijekom popodneva namjeravamo kreirati preporuke koje ćemo podijeliti sa širom javnošću te relevantnim sudionicima i sudionicama nakon završetka konferencije.

Konferencija započinje panelom “Neusklađenost obrazovanja i tržišta rada” u 10 sati, a početak radionica očekuje se u 11:45. Na radionicama će sudjelovati 5-8 stručnjaka/inja u području relevantnom za temu radionice. Prvi će dio radionica biti identificiranje problema s obzirom na temu, zatim se nakon pauze za ručak nastavlja s osmišljavanjem preporuka, i naposljetku s prezentiranjem preporuka i raspravom sa sudionicima/ama drugih radionica. Osmišljene će se preporuke nakon konferencije diseminirati relevantnim akterima i široj javnosti te se završetak radionica očekuje u 15:45.

Organizatori pozivaju da se prijavite na jednu od tri radionice kako biste svojim sudjelovanjem doprinijeli raznolikosti iskustava i pristupa temama o kojima će biti govora. Teme radionica su (moguća je prijava samo na jednu): Premošćivanje regionalnih razlika i razlike urbano/ruralno na tržištu rada, Volontiranje i studenski poslovi kao (ne)cijenjeno iskustvo, Problemi prilikom prvog zapošljavanja. Prijaviti se možete do 15.rujna.

Također, ukoliko želite samo prisustvovati konferenciji, bez sudjelovanja na panelu, prijavite se do 15.rujna.


Povezano