Djelovati, reagirati, ići naprijed

srijeda, 01.03.2017. - srijeda, 01.03.2017.
shelby_radiona_630FOTO: Sylvain Baumann

Projekt Kreativni muzej i Radiona.org kao organizatori pozivaju sve muzejske djelatnike, kustose, djelatnike u kulturi, producente, edukatore i inovatore da se pridruže međunarodnoj A/C/T/S konferenciji u prostoru Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” u četvrtak, 2. ožujka

Međunarodni projekt Kreativni muzej podržan je u sklopu Erasmus+ programa 2015. – 2017. i uključuje partnere iz sedam europskih zemalja (Francuska, Irska, Italija, Finska, Norveška, Nizozemska, Hrvatska) i Sjedinjenih Američkih Država.

Konferencija Kreativni muzej A/C/T/S je međunarodna konferencija na kojoj će se predstaviti inovativne intermedijalne prakse u kombinaciji s muzejskim i kulturnim sektorom, a u odnosu na angažman i razvoj publike, neformalno obrazovanje koje uključuje međunarodni porast DIY (do-it-yourself) i maker/hacker kulture, kao i na interdisciplinarne i uključive pristupe muzejima, galerijama, kulturnim centrima, organizacijama, javnim ustanovama, socijalnom poduzetništvu, zajedničkim ulaganjima i slično. Naziv A/C/T/S sadržava riječi umjetnost / kultura / tehnologija / znanost, a u engleskom jeziku termin također znači djelovati, reagirati, ići naprijed, preuzeti inicijativu, manevriranje, trud i postignuće.

Konferencija Kreativni muzej A/C/T/S podijeljena je u dva dijela: jutarnji dio s prezentacijama i panel diskusijama dok je popodne osam praktičnih radionica od visokotehnoloških do niskotehnoloških s ciljem predstavljanja maker kulture kulturnom sektoru.

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je neophodno predbilježiti se (prva faza) i potvrditi dva dana prije početka konferencije (druga faza), što možete učiniti ovdje

Izložba Interaktivni melting pot bit će razasuta po cijelom Tehničkom muzeju tijekom konferencije kako bi predstavila učesnicima konferencije izabrana djela koja su se stvarala u Radioninom laboratoriju u posljednjih pet godina, a uključuju umjetnička djela rezidencijalnih programa. Izlošci će biti s područja robotike, zvučne umjetnosti, device_arta i interaktivnog dizajna.

Detaljan raspored konferencije potražite ovdje


Povezano