Wooden Shjips u Močvari

nedjelja, 23.02.2014. -
wShjips_ashton_630

Klub Močvara predstavit će Wooden Shjips, jedan od boljih i zanimljivijih pojava na novoj američkoj space rock/psychedelic rock sceni. Osnovani 2006. godine u San Franciscu i često uspoređivani s velikanima poput Suicide, The Stooges, Loop, The Velvet Underground, The Doors i Guru Guru, Shjipsi su s četvrtim albumom, došli do jedinstvenog zvuka u kome se istovremeno isprepliću drone, psihodelija, garage i kraut rock. Objavljen krajem 2013. godine za etiketu Thrill Jockey, album Back To Land na najbolji način predstavlja tranziciju benda kako geografski, iz San Francisca u Portland, tako i glazbeno sa plesnijom i otvorenijom pločom koja je naišla na odličan prijem kod glazbene kritike te je ujedno na više mjesta prograšena najboljim izdanjem Wooden Shjipsa. 

Vokalno-slikovno-instrumentalni (VSI) bend Žen zvukom i slikom stvara šareni puzzle dojmova, slagalicu rješivu i ovisnu o osobi koja promatrajući i slušajući kovitlac njihovih lnijia i tonova, kreira svoj vlastiti slušateljski mini-kozmos. 

Foto: Pete Ashton

Koncert će biti održan u Močvari u ponedjeljak 24. veljače, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice u pretprodaji je 60 kn, na dan koncerta na blagajni kluba 75 kn.


Povezano