Sloboda za Başak

utorak, 26.06.2012. - srijeda, 27.06.2012.
basak_630

Tamo čeka odluku o izručenju Turskoj koja ju progoni kao teroristicu zbog sudjelovanja na prosvjedima protiv zakona koji zabranjuju gotovo svaki oblik protivljenja državnoj politici u Turskoj. 

Benefit koncert solidarnosti ima za cilj još jednom podsjetiti na slučaj i dati najnovije informacije o slučaju, a simbolični upad od 20 kuna bit će iskorišten za kupnju stvari za Başak za vrijeme dok je u pritvoru i financiranje njene obrane.

Nastupaju:

Franjo Glušac, gitarist Peach Pita, ovom prilikom nastupit će na “fingerpicking” akustičnoj gitari. Za benefit solidarnosti pripremio je polusatni set instrumentala koji ispada iz okvira (jednog) specifičnog žanra. Na repertoaru će se, između ostalog, naći skladbe John Faheyja i Djanga Rheinhardta u izričaju kojeg najbolje (ako baš mora) opisuje tremin “fingerpicking-freak-avant-blues”.

Bebè Na Volè pseudonim je iza kojeg stoji mladi kantautor Adam Semijalac čiju izvedbu kritičari nazivaju autentičnim delta bluesom. Za sebe kaže da je moderna narikača koja stvara u rasponu od punk-bluesa do pop-oratorija. 

DJ Ivek (Medika Residents) odvrtit će žanrovski šarolik DJ set izravno sa svoje osobne kolekcije vinila.

Više potražite ovdje


Povezano