Nekim svojim krivudavim putevima

četvrtak, 14.04.2016. - četvrtak, 14.04.2016.
galerija_esce_1_630

Nakon što je prije mjesec dana u SC-u briljirao čak dvostrukim nastupom – jednim popodnevnim za djecu, a drugim večernjim za odrasle, Marko Brecelj se vraća na “mjesto zločina”, u Galeriju eSCe, gdje je krajem 1990. godine održao jedan od najupečatljivijih koncerata tog perioda. 

Povod ovom novom dolasku, 15. travnja, iznimno je važan – u nemirno vrijeme prije 20-ak godina Marko, Arijana i Društvo prijatelja umjerenog napretka, dugogodišnji prijatelji organizatora tadašnje Galerije, dobili su važan zadatak da sačuvaju arhivu video snimaka koncerata, izložbi i performansa Galerije. Oni su to uspješno napravili i sada će u suradnji s omladinskim, kulturnim, socijalnim, multimedijskim, međugeneracijskim Muzejskim centrom Botegin snimke biti službeno i javno predate novim/starim čuvarima, u 21 sat. A kako je sve to tada bilo možete osjetiti uz pomoć projekcije izbora materijala nakon čega će Marko, u 22 sata, darovati svoj nastup, koji je ujedno i pokušaj proboja na “dansko tržište”.

Zatvaranje izložbe, od 23 sata, začinit će i grupa Šumski, koja je osnovana jednoga dana u siječnju 1991. godine u Galeriji eSCe tijekom impro sessiona članova Cul-de-Sac-a. Od tada pa do sada Šumski su se kretali nekim svojim krivudavim putevima vješto zaobilazeći glavne tokove. S novih hitovima pod miškom, novim članovima i novim sijedim vlasima održat će svoj premijerni nastup u legendarnoj Galeriji eSCe gdje je sve i počelo…


Povezano