La Folee

Zagreb, Močvara
nedjelja, 17.09.2023.

U nedjelju, 17. rujna, u Močvari se održava besplatan koncert grupe La Folee.

Iz najave: “La Folee je mix glazbenika/prijatelja koji se vrti oko Ivanke MazurkijevićSanje i Maria Fištera koji su svoju ska/punk/rock avanturu počeli davnih 90-ih iz spontanog sviruckanja i pjevuckanja u fazama njihovog zajedničkog života u tada vrlo uzbudljivom istočnom Berlinu.

Ivanku svi znaju kao karizmatičnu frontmanicu Stampeda, a kasnije je s Mrletom iz Let 3 započela različite projekte kao MrLee & IvaneSky, te radi glazbu i pjeva za brojne kazališne predstave. Mario je samozatajni bivši član pionirskih punk bendova GeneraliPatareni i Motus, kao i DGBB (Društvo Graditelja Bolje Budućnosti). Sanja je uspješno završila svoj studij klasičnih udaraljka na berlinskoj glazbenoj akademiji gdje danas radi kao profesorica za isti smjer.

Inspiriran žestokom i melodioznom glazbom, prošle godine je objavljen prvi album na vinilu i CD-u – The Way Up koji je zbirka songova nastalih između 1993. i 2021., a La Folee trenutno spremaju drugi album. 2022. se kao članovi stalnog benda pridružuju stari prijatelji Ivan i Tin Gabrić na gitari i keyboardu.”


Povezano