Između ekscesa i pornografije

četvrtak, 07.07.2016. - četvrtak, 07.07.2016.
m_demarco_630

U međuvremenu Mac DeMarco izdao je još dva nova studijska albuma, desetke EP-jeva i demo izdanja, prevalio tisuće i tisuće kilometara odsviravši stotine rasprodanih koncerata i festivala, od malog benda od kojeg se puno očekuje postaje bend koji se željno iščekuje, a sada nam se ovo ljeto, 8. srpnja u klub Močvara, vraća promovirati prošlogodišnje studijsko izdanje Another One.

Mac DeMarco na glazbenoj se sceni pojavio 2008. godine pod pseudonimom Makeout Videotape. Odmah nakon završetka srednje škole preselio se iz rodnog Edmontona u nešto topliji Vancouver i u vlastitoj nakladi izdao prvi uradak Heat Wave, kolekciju pjesama koju je napisao i snimio u periodima dosade i neraspoloženja pri prilagodbi na život u novom gradu. Ograničeno izdanje CD-a rasprodano je u rekordnom roku, a Makeout Videotape kreće na turneju.

Bend je brzo stekao regionalno priznanje te potpisao ugovor za Unfamiliar Records i kreće na turneju s Japandroids u jesen 2009. godine. Tijekom sljedećih nekoliko godina Mac DeMarco zajedno s Alexom Calderom i Jenn Klement stječe još veću lokalnu i regionalnu popularnost svirajući diljem Kanade.

Godine 2012. Mac DeMarco izdaje pod svojim imenom album Rock and Roll Night Club za vlastitu izdavačku kuću Captured Tracks. Izričaj novog uratka zadržao je jednostavnu lo-fi pop formu Makeout Videotapesa obojivši priču nešto mračnijom atmosferom. Njegov drugi album nazvan 2 izašao je krajem 2012. godine.

Nakon duge i iscrpne jednoipolgodišnje turneje, 2014. godine izlazi drugi studijski album Salad Days, intimniji i zreliji od albuma prethodnika, koji je potpuno opravdao očekivanja, a kritika ga na kraju godine svrstava na vrh većine relevatnih glazbenih ljestvica. U kratkoj pauzi između beskrajnih turneja Mac DeMarco na ljeto 2015. izdaje mini-album Another One.

Uz Maca DeMarca nastupa i australski kantautor Alex Cameron

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) po cijeni od 100 kuna. Na dan koncerta cijena će im biti 120 kuna. 


Povezano