Ekstremno u Tvornici

nedjelja, 04.03.2012. - nedjelja, 04.03.2012.
db_indos_vrata_480
Revoxteka Damira Bartola Indoša uključuje stavljanje i skidanje vrpci sa dva magnetofona koji istovremeno rade, unazadno prematanje i unaprijedno, izvrnute vrpce na koje reagira uživo sa glasom, “izvođenje originalnog performansa drugim sredstvima”. Muzičku podršku pružaju Miro Manojlović na vibrafonu, Miroslav Piškulić na gitari, Ivan Marušić Klif na elektronici te Nicole Hewitt na 16-milimetarskim filmskim petljama. 
Uz Indoša, nastupit će i Šumovi protiv valova, čiji sastav čine četvoro glazbenika – Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Jerko Jurin i Ivan Čadež – koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. Njihova se imena spominju u biografijama zapaženih bendova Kukuriku Street, Tena Novak, Galaxfiftyfour, Vivian Girls, Tobogan, Ask Me About My Invisible Enemies i E-Bow Quartet. Glazba koju stvaraju u ovom sastavu je zvuk mekih, organskih tišina. Odašiljući odmjerene note izrasle iz naslijeđa Labradforda, Morriconea i Clustera, kreiraju polagane prostore ispunjene vezivom tihih odjeka, ambijentalnih šumova i izgubljenih signala radiostanica. U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete i kasnijih drone strujanja, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih s perkusivnim, pulsirajućim, ritmičnim i plesnim strukturama svojstvenim kraut rock glazbi te melodičnim pasažima koji odražavaju estetiku modernijih glazbenih strujanja. Svi ti segmenti ujedinjeni su u slobodnu formu u kojoj se konkretnim glazbenim temama uvijek pristupa na drugačiji i jedinstveni način. Stoga nijedan koncert nije isti kao i prethodan. 

Nastupa i zagrebački bend Carny koji naglasak stavlja na “kabaretski ugođaj i psihodelične tekstove u kojima se redovito bave temama poput smrti, ubojstva i prijekih pogleda”.  

Koncert se održava u ponedjeljak, 6. ožujka, s početkom u 21 sat. Cijena ulaznice je 35 kuna. 

 


Povezano