Benefit za reciklirano imanje

srijeda, 04.05.2011. - srijeda, 04.05.2011.
Reciklirano imanje Vukomeric_500

Benefitni koncert održava se u sklopu Dana sjemena koje u suradnji sa ZMAG-om organizira neprofitna udruga Rustica, a ovom prigodom slavi 10 godina postojanja. Niz radionica, predavanja i izlaganja održat će se od 5. do 8. svibnja, a vodstvo Močvare odlučilo se pridružiti akciji. U četvrtak, 5. svibnja od 21 sat možete poslušati tri domaća benda – Tigrovu mast i Afion iz Zagreba te Stillness iz Splita.

Organizatori Dana sjemena ističu da su stare sorte sjemena živuća povijest, a naši su je davni i nedavni preci tisućljećima prenosili s koljena na koljeno. One su zanemareni izvor bogatstva i plodnosti dok je trenutna kriza uzrokovana neracionalnim i neekonomičnim postupanjem prirodnim i ljudskim resursima. Temeljni preduvjeti za blagostanje na Zemlji su: nenasilni međuljudski odnosi, zdrav okoliš, pitka voda, čisti zrak i dovoljno hrane za sve. No, ljudi probleme najčešće ne primjećuju – sve dok ne postane prekasno. Ovim događajem žele upozoriti javnost da su razvoj organskog vrtlarenja, eko-poljodjelstva, eko poljoprivrede i permakulturnih principa ključni za razvoj naše Planete.

Sav prihod od koncerta bit će uložen u stvaranje banke sjemena na Recikliranom imanju Vukomerić kraj Zagreba koje djeluje od 2001. godine, a zamišljeno je kao edukacijski centar za permakulturu i tehnologije održivog razvoja te kao životni i radni prostor za određen broj ljudi.

Cijena ulaznice je 30 kn.

 


Povezano