U očekivanju katastrofe

ponedjeljak, 21.12.2015. - ponedjeljak, 21.12.2015.
4_suha_stopala_630

U utorak, 22. prosinca održava se premijera predstave 4 suha stopala, Ivane Sajko, Mile Pavičević i Paola Tišljarića, u Zagrebačkom plesnom centru, s početkom u 21.30 sati. Izvođačice su Lana Hosni i Mada Peršić.

Dramski tekst autorice Ivane Sajko napisan je 1999. godine, a 2000. godine tekst je nagrađen Nagradom za dramsko djelo Marin Držić Ministarstva kulture Republike Hrvatske. U ovome slučaju 4 suha stopala su njih dvije, dva bezimena lika koji preostaju zarobljeni u krajoliku u očekivanju katastrofe. Ova katastrofa je posljedica autorskog odlučivanja unutar procesa rada na predstavi. Ona je motor-pokretač koji afirmira dijalog između nje-plesačice i nje-glumice. To je forma koja se neprestano izjalovljuje, raspada i uspostavlja.

“Valjda svjetovi mogu nestati i bez najave? A što bismo radili kad ne bi bilo užasa? Kada bi ovo bila samo globalna promjena agregatnog stanja? Samo ekološka činjenica”, piše Ivana Sajko.

Ulaznice je moguće kupiti po cijeni od 30 kuna, dok se rezervacije primaju do 20. prosinca putem elektroničke pošte. Blagajna će na dan izvedbe raditi od 20.30 sati.

Detaljnije informacije moguće je pronaći ovdje.


Povezano