Transformeri

Zagreb, ZPC
četvrtak, 20.04.2023. - subota, 22.04.2023.

Trilogija Transformeri sastoji se od tri istoimene plesne predstave nastale u suradnji plesača, kolega i prijatelja Ide Jolić i Marina Lemića u kojoj je tema uspostavljanje komunikacije između dvaju entiteta kroz ideju transformativnog tijela koristeći vokabular pokreta, mimike i glasa. Predstave se nalazi na programu Zagrebačkog plesnog centra od 20. do 22.travnja.

Transformeri polaze od ideje transformativnoga tijela nalazeći vokabular kojim se na razini tjelesne ekspresije, uključujući pokret, mimiku i glas, uspostavlja komunikacija između dvaju entiteta. Transformativno tijelo jest tijelo u stalnoj mijeni koje se mijenja vođeno unutarnjim impulsima, ali i potaknuto podražajima izvana, svojim mijenama utječući i na promjenu okoline, prostora i drugih tijela koja se u njegovoj blizini zatječu. Predstava Transformeri će biti izvedena 20. travnja u 20h u Zagrebačkom plesnom centru.

Transformeri 2 propituje komunikaciju između dvaju fluidnih entiteta koji su definirani jedino konstantnom promjenom, vođenom unutarnjim impulsima, ali i vanjskim podražajima. Naglasak je na istovremenoj zajedničkoj transformaciji dueta kao kompleksne cjeline i istraživanju utjecaja koje to zajedničko, dijeljeno, uvijek iznova transformirano i transformirajuće tijelo vrši na svoju okolinu. Predstava Transformeri 2 će biti izvedena 21. travnja u 20h u Zagrebačkom plesnom centru.

Projekt Transformeri 3 nastavlja istraživanje pokreta, ekspresije i glasa, ovog puta korištenjem tehnologije koja utječe na komunikaciju, ograničavajući je i distorzirajući. Duet istražuje kako digitalno okružje zamjenjuje živi kontakt i komunikaciju između stvarnih osoba. Ideja se razvila promatranjem sve učestalijeg korištenja tehnologijom u svakodnevnoj komunikaciji te društvenih mreža kao jedinog reprezentacijskog kanala vlastite persone. Predstava Transformeri 3 će biti izvedena 22. travnja u 20h u Zagrebačkom plesnom centru.


Povezano