Sine Linea: Ivo Korečić

subota, 13.04.2013. - nedjelja, 14.04.2013.
nulla_dies_sine_linea_630

Ivo Korečić u svom solo radu elementima drone glazbe, koja dominira u matičnom kolektivu Azot, dodaje primjese ritma i, uz korištenje DIY elektroničkih instrumenata i gadgeta, stvara razigranu noise improvizaciju.

Sine Linea je nastala 2009 godine iz potrebe da predstavi autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe. Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xennakis, Radigue, Parmegiani, dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora za koje je interesantno da vuku korijene iz punka ili metala.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive u Zagrebu. Dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Naravno kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa.

Nakon Galerije SC, galerije Bačva HDLU-a, Galerije Karas te Zagrebačkog plesnog centra ove godine program se seli u Galeriju Greta.

Live-act Ive Korečića u sklopu platforme novog zvuka Sine Linea bit će održan 14. travnja s početkom u 21 sat u Greti.


Povezano