S druge strane misli

utorak, 24.04.2018. - srijeda, 25.04.2018.
18 FOTO: Santana Picco

Nedostupno, plesna studija podsvjesnog/nesvjesnog ‒ onog podzemnog, kako u nama tako i u umjetnosti, svoju pretpremijeru imat će u Zagrebačkom plesnom centru, 25. travnja te premijeru 26. travnja. Ovim izvedbama koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko, Zagrebački plesni centar pridružuje se proslavi Međunarodnog dana plesa povodom rođendana Jean-Gorgesa Noverrea, začetnika modernog baleta i jednog od najvećih svjetskih plesnih reformatora.

Predstava se prema riječima same autorice, „bavi svim onim što ostaje s druge strane misli, ispod kože, u nemuštim tumačenjima događajnosti, osjećaja, želja i poriva, s onim što bismo ponekad zakopali negdje duboko i daleko, a ponekad izvukli iz utrobe da se raspada na svjetlu dana, i šamara nas svojom prisutnošću.“ S polaznišnom točkom u mitu o Orfeju i Euridici te kroz jednako mitski sukob Erosa i Thanatosa, ova predstava uz pomoć plesnih pokreta izvlači na površinu bujice podsvjesnog/nesvjesnog igrajući se nepoćudnim i neprihvatljivim uz prihvaćanje da je ono istovremeno zastrašujuće i banalno, stoji u najavi izvedbe. Ispod kože nalazi se tkivo – mišići, kosti, živčani sustav, ali i tijelo koje misli unutar tmurnih bujica podzemnog, i koje u svojim varijacijama nastaje i nestaje, puneći prostore razuzdanih zabava, želja, sjećanja…

Predstava je nastala u suradnji produkcije Plešimedo, Zagrebačkog plesnog centra i dubrovačkog Kazališta Marin Držić. Ideju i koreografiju predstave potpisuje Zrinka Lukčec Kiko, dramaturginja je Maja Sviben, kostimografiju potpisuje Emina Kušan, za scenografiju i vizualni identitet zaslužna je Majda Džanić Bogojević, a glazbu je skladao Damir Šimunović. Predstavu izvode plesači Dora Kokolj, Kasija Vrbanac, te Marin Lemić.

Pretpremijera 25. travnja, premijera 26. travnja te repriza 24. svibnja održat će se u istom terminu u 20 sati, a ulaznice se mogu rezervirati online putem web stranice ZPC-a, a podižu se najkasnije 48h prije izvedbe na blagajni radnim danom od 10:00 do 20:00 sati.

Nakon zagrebačkih izvedbi Nedostupno seli u Dubrovnik!


Povezano