Put, vrijeme, rad

ponedjeljak, 18.05.2015. - ponedjeljak, 18.05.2015.
NOMARRAM_630

Predstava je rezultat istraživanja provedenog 2011. i 2012. godine u La Central del Circ i Adriantic/Antic Teatre (Barcelona). Međutim, rad je također obuhvatio Meksiko i Argentinu. Put zahtijeva vrijeme, a samim time je vrijeme centralna točka pothvata. Vrijeme nam omugućava da razmislimo i na neki način, razumijemo srž preklapajućih ideja. Put i vrijeme su omogućili ovaj projekt. Prisustvujte mu u utorak, 19. svibnja, u 20 sati u Pogonu Jedinstvo.

Idejni začetnik predstave, režiser i perfomer je cirkuski umjetnik iz Španjolske Jorge Albuerne, koji će u sklopu Laboratorija cirkuske umjetnosti održati radionicu chinese pole u Pogonu Jedinstvo. Predstava Nomarramon nagrađena je nagradom Zirkolika za Best Indoor Circus Show 2012. 

Jorge Albuerne rođen je u Oviedu (Asturias) godinu dana poslije smrti diktatora. Studirao vještinu graviranja i tiskanja u Oviedu (Arts and Krafts School). Diplomirao je na Basque Coutry Univerzitetu, sa specijalizacijom u keramici i kiparstvu. Godinama je bio povezan sa svijetom uličnog cirkusa, dok nije otkrio i stupio u kontakt sa svijetom plesa u Bilbao (Muelle3), gdje je počeo trenirati ovu izvedbenu granu umjetnosti. Ples ga je potom odveo u Barcelonu. Istovremeno je i dalje nastavio sa treniranjem cirkuskih akrobacija.


Povezano