Propitivanje fenomenologije mjesta i prostora

četvrtak, 11.02.2016. - četvrtak, 11.02.2016.
(S)LETOVI_630

Izvedbeni kolektiv Trećeprostor, 12. veljače 2016. godine u 19.30 sati u Pogonu Jedinstvo, u sklopu programa POGONATOR-Inkubator suvremenog kazališta i plesa, izvodi predstavu (S)LETOVI – Inteligencija jata.

Predstavu izvode Irena Boćkai, Roko Nakić, Vilim Ostović, Ida Fučić Marina Bariša. Za koncept, tekst i izbor glazbe zaslužna je Irena Boćkai, za vizualno oblikovanje Ivan Tudek, oblikovanje svjetla i ton Henrique Hidalgo, a za produkciju Punkošipak u suradnji s Pogonatorom.

Izvedbeni projekt (S)LETOVI – Inteligencija jata Izvedbenog kolektiva Trećeprostor koji djeluje unutar Udruge Punkošipak problematizira specifičnu prostornost, nastavljajući se na postavke političke i kulturalne geografije i spacijalni, prostorni obrat u humanistici i društvenim znanostima. U izvedbi se na specifičan način propituje fenomenologija mjesta i prostora kao što su aerodromi, te kako ti proizvedeni prostori djeluju u izvođačevoj svijest dok ih prevodi u pokret. Izvedba (S)LETOVA problematizira današnje otuđenje i gubitak identifikacije uzrokovanih osiromašenom vizualizacijom, posljedica koje jesu emocionalna nesigurnost i strah u suvremenom svijetu. 

(S)LETOVI su jedan od 6 novih izvedbenih projekata koji su putem godišnjeg javnog poziva (2 nove produkcije i 4 umjetnička istraživanja koji rezultiraju javnim izvedbama) izabrani za program POGONATOR 2016. Radi se o nekomercijalnim umjetničkim projektima koji nastaju na nezavisnoj sceni i koji se mogu okarakterizirati kao: suvremeno progresivno kazalište, suvremeni ples,novi cirkus, eksperimentalni hibridni i/ili istraživački izvedbeni projekti. Program čine umjetnički projekti pojedinaca i skupina koji kroz svoj rad otvaraju kritički prostor, propituju ustaljene forme umjetničkog djelovanja i šireg promišljanja društva, te koji pronalaze nove umjetničke oblike i načine komunikacije s publikom. 

 

Ulaz na predstavu je besplatan.


Povezano