Postkapitalizam za početnike

ponedjeljak, 14.10.2013. - utorak, 15.10.2013.
martin_schick_630

“Sreća je jedina stvar koja se udvostručuje kada se dijeli” izjavio je Albert Schweitzer. Rad švicarskog izvođača i koreografa Martina Schicka temelji se na ovoj pretpostavci te zamagljuje granice između pozornice i stvarnoga života. HALFBREADTECHNIQUE na iznenađujuće se jednostavan i originalan način bavi nepravdom u svijetu. Schick se pita zašto zadržati sve za sebe kada toga ima dovoljno da se može dijeliti? Njegov je odgovor u pružanju prilike mnoštvu drugih umjetnika – plesačima iz zemalja potresenih ekonomskom krizom – da predstave sebe i svoj rad na njegovoj pozornici. U Zagrebu će hrvatski plesač Bruno Isaković predstaviti svoj talent uz Martina Schicka. Njegova predstava govori o umjetnosti preživljavanja kao umjetnika i kao čovjeka u društvu kojim vlada novac. 

Predstava će biti održana 15. listopada u &TD-u s početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan. Predstava nastaje u sklopu Ganz novog festivala, u suradnji s festivalom Culturescapes Balkan 2013. i Swiss Arts Councilom Prohelvetia.

Uz predstavu, Ganz novi festival predstavlja i radionicu Martina Schicka pod nazivom Spektakularni gledatelj. Sve više i više umjetnika zauzeto je aktiviranjem publike ili pričanjem o istoj, čime se stvaratelji i gledatelji postavljaju u ponešto specifičan odnos. Ova besplatna radionica želi ponuditi umjetnicima i publici prostor koji se bavi individualnom i kolektivnom inteligencijom. Svi zainteresirani mogu doći 16. listopada u Polukružnu dvoranu &TD-a, s početkom u 17.30 sati

 

 

 

 

 

 

 


Povezano