Plesna aktivacija unutarnjih stanja

srijeda, 31.01.2018. - četvrtak, 01.02.2018.
hunting_family_WEB

U četvrtak i petak, 1. i 2. veljače u 20 sati u zagrebačkoj Novoj akademijskoj sceni F22 održavaju se izvedbe plesne predstave Hunting Family #4, nastale kao ispitni projekt studentica i studenata 3. godine studija iz područja plesnih umjetnosti pri Akademiji dramskih umjetnosti.

Autor i koreograf Francesco Scavetta u najavnom tekstu navodi da se izvedba bavi koreografskim i kompozicijskim pitanjima koja u središte postavljaju tijelo i pokret. Od izvođača se traži budnost i smirenost, uzemljenost i spremnost na reakciju na druge pripadnike grupe. U strukturiranoj improvizaciji, ističe Scavetta, od svakog se traži da radi “inspirirane izbore koji će aktivirati njihova unutarnja stanja”.

Uz Scavettu, nastavnica zadužena za projekt je docentica Petra Hrašćanec. Predstavu izvode Anđela Bugarija, Ema Crnić, Ida Jolić (nastavnički smjer), Marta Habulin, Andreas Haglund (student na Erasmus razmjeni s Danske akademije za izvedbenu umjetnost), Ema Kani, Gendis Putri Kartini, Eva Kocić, Kalliopi Siganou (studentica na Erasmus razmjeni s Danske akademije za izvedbenu umjetnost), Šimun Stankov i Una Štalcar-Furač.

Za produkciju je odgovoran Robin Mikulić, student 2. godine diplomskog studija kazališne dramaturgije.

Projekt je djelomično ostvaren u Centru za izvedbene umjetnosti u Vitlyckeu u Švedskoj, gdje je 27. siječnja imao prvu javnu prezentaciju.


Povezano