Pitanja koja muče mladež

četvrtak, 19.05.2016. - petak, 20.05.2016.
Neopravdani_sat_predstava_630

Dramska skupina Fakulteta političkih znanosti predstavlja autorski projekt Neopravdani sat. Predstava će igrati 20. i 21. svibnja u kinu SC, Studentskog Centra u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Neopravdani sat je neprofitni projekt, predstava koja je nastala suradnjom Dramske skupine Fakulteta političkih znanosti i GOOD inicijative, a propituje pitanje građanske kulture i političkog identiteta mladih. Dramaturgija predstave je nastala na osnovi istraživanja političkih stavova mladih te priručnika za nastavnike za provedbu građanskog odgoja u školama.

Što znači jednakost šansi ako nismo svi jednaki? Kako nas oblikuju ideološki aparati? Što nam znači demokracija ako svačiji glas ne vrijedi jednako? Jesu li mladi istinska slika ovog društva? Koje posljedice nam ostavlja svijet koji su nam drugi darovali? Tko nam je oduzeo mladost i kako ju možemo prisvojiti i prilagoditi nama samima? – Neopravdani sat otvara ove teme s namjerom da se svi zapitamo pitanja koja muče mladež jednog vrlo specifičnog regionalnog područja opterećenog vlastitom poviješću i konstantnim ideološkim sukobima.

Dramska skupina Fakulteta političkih znanosti u sklopu svojih aktivnosti provodi društveno odgovorne programe. Dosadašnje kazališne predstave The Voice Frome Europe i Mandragola su osvojile dvije Rektorove nagrade, Dekanovu nagradu i nagradu za najbolji autorski tekst na Festivalu kazališnih amatera Zagreb.

Ulaz je besplatan, no zbog ograničenog kapaciteta gledališta nužne su predbilježbe na mail adresu. fpzg.dramska@gmail.com.


Povezano