Opcije za promišljanje

četvrtak, 26.02.2015. - četvrtak, 26.02.2015.
konverzacijski_630

Konverzacijski party projekt je grupe Rezonirati, odnosno Ivane Rončević, Luane Lojić, Antonia Kiselića Ledinskog i Marka Gutića Mižimakova, koji svoj rad objašnjavaju na sljedeći način: “S obzirom da su naši osobni i umjetnički afiniteti, etika, estetika i razumijevanje umjetnosti i njezine svrhe nekako kliknuli, čak se i sinkronizirali, u raznovrsnim druženjima, malo po malo, odlučili smo nastaviti zajedno rezonirati. Jezgra smo nas četvero, ali u tijeku procesa pridružili su nam se i pružili podršku i drugi. Također, tu je i DanceLabCollective platforma kroz koju, uz Pogon, imamo produkcijsku podršku”.

“Za Konverzacijski party zapravo teško se može reći da ima oblik predstave. Mi ga radije smatramo nekim događajem koji se razvijao i dalje razvija iz alata za promjenu, za diskusiju, za stvaranje novih pravila, propitkivanja bijelih laži, akumuliranja besmislica, ponavljanja, nepovjerenja, dosade, ali i novih mjesta iz kojih rastemo i širimo se. Mjesta u kojem postoje opcije, ali (ne) i mogućnosti. Mjesta u kojem je komfor ružan i glup”, stoji u najavi projekta.

Pogonator je novi program koji će uključivati nove domaće produkcije, umjetničke istraživačke projekte i izvedbe gotovih predstava domaće produkcije u domeni suvremenog progresivnog kazališta, suvremenog plesa, novog cirkusa i eksperimentalnih hibridnih, istraživačkih projekata. Pogonator čine umjetnički projekti pojedinaca i skupina koji kroz svoj rad otvaraju kritički prostor, onaj koji propituje ustaljene forme kako umjetničkog djelovanja tako i šireg promišljanja društva, koji pronalaze nove umjetničke oblike i načine komunikacije s publikom. 

Izvedba će biti održana u četvrtak, 27. veljače, u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, s početkom u 20 sati.


Povezano